Danmark bliver moderne 1900 – 1950

60,00 DKK

Udgivet i 2016  Hæftet  110 sider. &nbs

1 på lager

Varenummer (SKU): be-170 Kategori:

Beskrivelse

Udgivet i 2016 Hæftet 110 sider. 1900-1950.

Et halvt århundrede, der gør Danmark moderne og helt igen, for Sønderjylland kommer hjem i 1920.

Det politiske system knæsætter parlamentarismen, mens funktionalismen blomstrer. I resten af Europa raser Første Verdenskrig, mens vi giver kvinderne valgret. Til gengæld bryder Niels Bohr verden ned i atomer og modtager Nobelprisen i fysik.

PH lyser op, og aborter og orgasmer kommer på nogles læber. Mange taler nu om den velfærdsstat, Stauning og co. begynder at opbygge. Endda imens krisen kradser. Den kommer fra USA, der også eksporterer forbrug og livsstil. Til gengæld må vi en aprildag acceptere en tvangsimport af tyskere, for Anden Verdenskrig er allerede i gang, og forude lurer NATO og den kolde krigs dommedagsscenarier i horisonten.

I Danmark bliver moderne udfolder forskere år for år og i 51 små fortællinger Danmarks udvikling. Men forfatterne er ikke mere nærsynede, end at de har et skarpt blik for, hvordan kultur, samfundsudvikling og åndsliv henter næring uden for landets grænser. Det var jo også den benzin, som motorcyklisten og Nobelpristageren i litteratur Johannes V. Jensen brugte til at give baghjul til sine konkurrenter.

Yderligere information

Vægt 370 g

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Danmark bliver moderne 1900 – 1950”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *